Digitale ontwikkelingen vanuit schaarste of overvloed?

Leuk! Fysieke post in mijn brievenbus

Mijn aanwezigheid wordt gewenst, of nee, ik lees het verkeerd, ik wordt geacht als iemand die mogelijk op zoek is naar inspiratie en innovatie over digitale ontwikkelingen in de zorg….een congres over ‘versnelling in de digitale zorgtansformatie’ ter voorbereiding op de grote veranderingen in de zorg.

Bij het lezen van de aankondiging observeerde ik mijn ‘kwispel-intensiteit…’:- Samenwerken en kennis delen met creativiteit en lef ( Ja!)
– Een nieuwe manier van denken en werken ( Check!)….
– de technologie die de zorgtransformatie moet ondersteunen….( hm… ja….zeker….ondersteunen…)

En dan lees ik: transitie betaalbaar en bemensbaar… het kwispelen stopt:
euh….wordt er van uitgegaan dat de zorg niet betaalbaar en bemensbaar kan zijn zónder versnelling in digitale zorgtransformatie….?!

Heb ik dat goed begrepen? Gaat het over
Passend innoveren met schaarste als uitgangspunt? Leidt dat ons niet vanzelf naar ‘de noodzaak’ van digitale versnelling…. ?

Ik doe mijn best het paradigma van heelheid in de uitwerking van de dag terug te vinden… Mogelijk dat er bij ‘ecosysteem gedachten’ wordt gedacht vanuit overvloed en heelheid, echter herken ik dit niet direct terug in de aankondiging van het programma…

Zou wel tof zijn! Het perspectief van heelheid zal de rol van digitale toepassingen als passende innovatie belichten op nuance en efficiëntie en zo leidend naar de juiste plek in een samenhangend dienend geheel.

Leuk! Dat vraagt om reflecteren, oude paradigma’s en overtuigingen onder ogen zien, transformeren, nieuw denken en werken ( check!) daar is lef en (co-) creativiteit voor nodig (check!), passende innovaties met nieuw bewustzijn op overvloed: menselijkheid, vertrouwen in het intelligente gezonde potentieel, meer ervaren gezondheid, verwondering over de eenvoud en de opbrengsten…
Een waarachtig zorg event rondom de transitie: het lijkt mij wel wat…

Kwispel, Kwispel

Ben je toe aan jeZelf
Je ware aard, je rijke inhoud
Voel je van harte uitgenodigd
Ik faciliteer de ontmoeting met Liefde en Plezier