De zelfhelende respons in een co-creatieve omgeving

Niets nieuws, wél weer een nieuwe ervaring

Van lastig tot reislustig

Er is sprake van een lastig event, een irritant symptoom of dwingende emotie, hoe dan ook, er is reuring in de tent. …vluchten wil ik niet, ontkennen evenmin….wat dan…?
Zo kondigt de ‘reislust’ zich bij mij aan, er wil iets in beweging komen, iets gezien worden….geen ontkomen aan. Na soms nog wat halfzachte excuses, ‘ik weet t toch al, heb t toch allemaal al gezien…’, komt het iedere keer weer neer op die ene keuze en beslissing, ik ‘moet’ op pad!

Op pad, zonder omwegen

Het trouwe lijf windt er geen doekjes om en geeft me zonder pardon dat meedogenloze zetje in de richting van ‘het land van ‘met-de-billen-bloot en echt-willen-weten’… voorbij de weerstand in de overgave. De pijn en het ongemak in. Omwegen zijn geen optie meer, een veilige begeleider, getuige of gids des te meer.

Een helende reis, uit het hoofd

Samen met Jan Willem van Aalst al genoemd in: Heelheid, Lexicon positieve gezondheid. De ‘helende reis’ (B. Bays) feitelijk beschreven, zonder het zelf ervaren te hebben…
Nu wel! Het kwam op mijn pad via @Anke. Wát een toffe trip was het, onder begeleiding, zonder psychedelica, uit het hoofd via het lijf door het binnenste land van licht en donker, trappen, glijbanen, poelen, modder, catacomben om uiteindelijk in de essentie te landen: een enorme vallei van vreugde, kracht en onaantastbaarheid… eindeloos potentieel. Nooit maar dan ook nooit zou mijn hoofd dit toegestaan hebben.

Zelf besluiten

Je kunt het écht niet bedenken, is ook van tevoren niet te beschrijven, dit landschap ontdek je pas als je zélf besluit die reis te maken, je loopt dan wel ‘het risico’ om die rijkdom, ruimte en vrijheid in de binnenlanden te ontmoeten. En ook het lichaam gaat akkoord: dáár waar de cellen die weelde even vergeten waren worden ze ‘schoon-gereisd’…in nog geen 70 minuten… en up-to-date geboosterd met weldaad, energie en vitaliteit.

Is het kwetsbaar? Ja!
Is het krachtig? Zeker!
Is het heilzaam? Kwispel!
Is het duurzaam? Ja, als ik er verantwoordelijkheid voor neem en het integreer.

De kwaliteit van de verbinding als een co-creatieve helende omgeving

Mijn besluit om ‘af te reizen’ is één maar de afstemming van de begeleider is absoluut voorwaardelijk voor de helende respons. Ik voel het vertrouwen, ik voel me in ons veld veilig en gezien, ik durf het ongemakkelijke in te gaan, aan te kijken en te doorleven.

Mocht een lastige situatie in je leven een ‘reislustige’ respons oproepen, gun jezelf een wakkere en aanwezige begeleider, gids of getuige die je vertrouwt. In die co-creatieve verbinding ontstaat een veld waarin de heling puur vanuit jezelf wordt gefaciliteerd.

Meer uitwisselen over de kwaliteit van de verbinding als helend veld? Voel je van harte uitgenodigd.

Ben je toe aan jeZelf
Je ware aard, je rijke inhoud
Voel je van harte uitgenodigd
Ik faciliteer de ontmoeting met Liefde en Plezier